Grupa C Lige prvaka
0

VIDEO / Inzaghi i Ronaldo dvostruki strijelci

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Timovi madridskog Reala i Milana obavile su veliki posao u susretima 1. kola Lige prvaka u grupi C. Milan je na Velodromeu pobijedio domaći Marseille s 2-1, dok je Real slavio u gostima kod Züricha s 5-2.

Milanov veteran Pippo Inzaghi s dva je pogotka zavio u crno igrače i navijače domaćeg Marseillea. Prvi je postigao u 28. minuti, kada je Pato primio loptu u kaznenom prostoru, dodao lijevo Seedorfu koji je ubacio loptu na tri metra, a Inzaghi ju je desnom nogom pospremio u gol. Argentinac Gabriel Heinze bio je autor izjednačujućeg pogotka u 49. minuti, poentirao je kroz noge Milanovog golmana Storarija nakon slobodnog udarca Cheyroua, ali je u 74. minuti opet na scenu stupio Inzaghi, postigao je pogodak opet nakon dodavanja Seedorfa.

Real je novu sezonu u Ligi prvaka započeo uvjerljivim gostujućim trijumfom protiv švicarskog Züricha s 5-2. Real je poveo u 27. minuti. Cristiano Ronaldo je izveo slobodni udarac, oštro po sredini gola. Golman Leoni bio je na tom mjestu, ali nije uspio zaustaviti udarac najskupljeg nogometaša svijeta. Samo sedam minuta kasnije je ''kraljevski klub'' udvostručio prednost. Nakon ubacivanja s desne strane Gonlaza Higuaina, koji bi, prema pisanju Olea, napokon trebao dobiti poziv Diega Maradone za argentinsku reprezentaciju, Raul je iz blizine poentirao za 0-2. Higuain je bio i strijelac u prvoj minuti sudačke nadoknade, zabio je iz solo prodora udarcem desnom nogom.

I kada se činilo da Real ima sigurno vodstvo, domaćin je u samo dvije minute nastavka uspio zakomplicirati utakmicu. Vratar Reala Iker Casillas oborio je u svom kaznenom prostoru Alphonsea, a Margariaz je realizirao jedanaesterac. Minutu kasnije u strijelce se upisao i Silvan Aegeter.

Ipak, u završnici utakmice je Real s nova dva pogotka potvrdio pobjedu. Ronaldo je postigao svoj drugi u 89. minuti, a tačku na i stavio je Gutti u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. 

Liga prvaka, 1. kolo, grupa C:

Marseille – Milan 1-2 (Heinze 49 / Inzaghi 28, 74) Zürich – Real Madrid 2-5 (Margairaz 64 – 11 m, Aegerter 65 / Ronaldo 27, 89, Raul 34, Higuain 45+1, Gutti 90+4)

Redoslijed: 1. Real 3, 2. Milan 3, 3. Marseille 0, 4. Zürich 0