Dva incidenta na Olimpicu
41

Interu prijeti istraga zbog navodnog Inzaghijevog videopoziva i Acerbijevog "srednjeg prsta"

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Interu prijeti istraga zbog dva incidenta koja su se dogodila u subotnjem meču i pobjedi nad Romom rezultatom 4:2 na stadionu Olimpico.

Prvi incident se odnosi na trenera Nerazzurra Simonea Inzaghija, koji je bio suspendovan za ovu utakmicu. Navodno, nogometaš tima iz Milana, Alessandro Bastoni, nagovijestio je da je Inzaghi navodno bio u kontaktu s ekipom putem videopoziva na poluvremenu, što se kosi pravilima italijanske Serie A. Inter je na poluvremenu rezultatski zaostajao, jer je Roma imala prednost 2:1.

Inzaghijev asistent je kasnije pokušao smiriti situaciju rekavši da je "poruka dostavljena timu", no tvrdio je da videopoziva nije bilo. Iako je to teško dokazati, istraga će biti provedena, pišu italijanski mediji među kojima je i La Repubblica. Ako bude optužen, Inzaghi bi mogao gledati narednu utakmicu protiv Salernitane također s tribina, a klub bi dobio kaznu.

Drugi incident se odnosi na nogometaša Francesca Acerbija, koji je pokazao "srednji prst" navijačima Rome tokom proslave gola u 17. minuti utakmice. Tridesetšestogodišnji defanzivac je trpio uvrede navijača Vučice, a one su se navodno odnosile na njegovu borbu protiv raka testisa iz 2013. godine.

Italijanski savez bi mogao kazniti Acerbija, no mediji pišu da bi mu moglo biti "progledano kroz prste" zbog okolnosti.