Serie A
15

Interov sindrom promašaja i neočekivanih rezultata, Ljajić donio pobjedu Torinu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Intera poražena je od Torina u prvom meču nedjeljnog programa 31. kola talijanske Serije A, a konačni rezultat na kraju je glasio 1:0 za domaći tim.

Inter je i u ovoj utakmici, baš kao i protiv Milana, imao veliki broj prilika s kojima su mogli savladati Torinu s više golova razlike, a kada svoje prilike nisu pretvarali u pogotke, domaći tim je to žestoko kaznio.

S početka utakmice vrijedi izdvojiti veliku priliku koju je imao Icardi u 13. minuti, ali njegov udarac nakon kornera odbranio je Sirigu. Inter je nastavio s napadima, prilike su se redale kao na traci, a onda je na drugoj strani Adem Ljajić postigao pogodak protiv bivšeg kluba te je doveo Torino u vodstvo.

U drugom poluvremenu, Inter je žestoko napadao prema golu domaćih, stvorili su tri ili četiri izgledne prilike, a najbolja je bila ona kada je Perišić šutirao malo pored gola, odnosno kada je udarac Rafinhe pogodio stativu. Pored njih, Icardi je imao nekoliko odličnih situacija koje gotovo uvijek pretvara u pogodak, ali nije bio precizan.

Torino je do kraja sačuvao stečenu prednost, pa je s nova tri boda došao na 10. poziciju sa 45 osvojenih bodova, dok je Inter ostao na četvrtom mjestu i na svom kontu ima 59 bodova, dva više od Lazija.

Tabela: