Nogomet
23

Interaktivni žrijeb i utakmice Mundijala: Dokle ste prošli sa Zmajevima?

Klix.ba
Britanski portal The Guardian objavio je interaktivni žrijeb i moguće rezultate utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva naredne godine u Brazilu.

Žrijebanje grupa bit će održano 6. decembra u Costa do Saupe kod grada Salvadora, u Brazilu, od 17:00 sati po našem vremenu.

Prije nego li saznamo imena stvarnih protivnika Zmajeva u grupnoj fazi, britanski portal odlučio je napraviti realnu simulaciju žrijeba i rezultata sve do finalne utakmice.

Tako smo u jednom slučaju postali i prvaci svijeta nakon što smo u finalu savladali Njemačku, a prije toga Kolumbiju u četvrtfinalu i Brazil u polufinalu.

Žrijeb u Brazilu će voditi generalni sekretar FIFA-e Jerome Valcke u sali gdje će prisustvovati 1.300 gostiju, članova delegacija nogometnih reprezentacija koje učestvuju na Mundijalu.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine na žrijebanju u Brazilu predstavljat će predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, generalni sekretar Jasmin Baković, selektor Safet Sušić, sekretar reprezentacije Elmir Pilav, Adnan Džemidžić i glasnogovornica Slavica Pecikoza.

Žrijeb će se prenositi u 193 zemlje svijeta i bit će omogućeno gledanje putem interneta.

Ukoliko se želite zabaviti i eventualno odvesti izabranike Safeta Sušića na krov svijeta, možete to uraditi na ovom linku.