Nogomet
0

Inter ubilježio sigurnu pobjedu, spektakularna utakmica u Torinu

Piše: N. K.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Fudbaleri Intera i Atalante s novim pobjedama u 24. kolu Serije A nastavili su borbu za pozicije koje vode u evropska takmičenja naredne sezone.

Od samog početka Inter je krenuo ofanzivno protiv Empolija. Prvu veliku šansu promašio je Palacio, ali je golman Skorupski dobro odbranio njegov pokušaj.

Samo četiri minute kasnije Eder je bio najbrži u petercu te poslao loptu u mrežu tijelom za vodstvo Intera od 1:0.

Imali su domaći još dvije dobre šanse prije odlaska na odmor. Pucali su Gagliardini i D'Ambrosio, ali je Skorupski oba puta fantastično odbranio.

U 54. minuti Candreva je na asistenciju Edera udvostručio prednost i riješio pitanje pobjednika ovog susreta.

Bh. reprezentativac Rade Krunić počeo je utakmicu od prve minute u dresu Empolija i zamijenjen je u 76. minuti.

Inter je nakon osvojena nova tri boda prestigao Lazio na tabeli i sada je četvrtoplasirana ekipa Serije A, dok je Empoli ostao na 17. mjestu.

Fudbaleri Atalante prvih pola sata utakmice protiv Palerma odigrali su furiozno. Gomez je u dva navrata imao velike šanse, ali nije uspio matirati golmana Palerma Posaveca.

Ipak, u 19. minuti gosti dolaze u vodstvo nakon gola glavom Contija. Sedam minuta kasnije danas sjajni Gomez udvostručuje prednost Atalante nakon što je završio svoju prekrasnu solo akciju.

Pred odlazak na odmor Henrique je poslao dobru loptu u šesnesterac gdje se najbolje snalazi Choche i smanjuje prednost Atalante.

U nastavku je Cristante postigao treći gol za goste i ujedno riješio pitanje pobjednika.

Mato Jajalo odigrao je cijeli meč za ekipu Palerma za razliku od Tonija Šunjića koji je presjedio na klupi za rezervne igrače. S druge strane, Ervin Zukanović je također meč odgledao s klupe.

Atalanta je prestigla Lazio na tabeli i ima isti broj bodova, uz nešto lošiju gol razliku, kao i četvrtoplasirani Inter. Palermo je i dalje u zoni ispadanja na 18. mjestu.

U spektakularnoj utakmici Torino je pobijedio Pescaru s rezultatom 5:3. Domaći su u 61. minuti imali prednost od čak 5:0 golovima Falquea, Ajetija, Ljaljića i dva puta Belottija.

Ipak, Benali s dva gola uz autogol Ajetija spasio je Pescare sramote.

Chievo je upisao važnu pobjedu (3:1) na gostovanju kod Sassuola. Trostruki strijelac za goste bio je Inglese, dok je prvi gol na utakmici, ali i jedini za domaće, postigao Matri.