Derby della Madonnina
6

Inter slavio u milanskom derbiju: Pet pogodaka, penal i poništen crveni karton

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
U 28. kolu italijanske Serie A na San Siru je odigran 192. ligaški milanski derbi, popularni Derby della Madonnina. Nogometaši Intera, koji su bili nominalni gosti na ovom susretu, savladali su Milan rezultatom 3:2.

Susret je bio izuzetno uzbudljiv, vidjeli smo pet pogodaka, jedan penal i jedan crveni karton koji je poništen nakon intervencije VAR-a.

Matias Vecino je doveo Inter u vodstvo već u 3. minuti nakon što mu je loptu lijepo glavom spustio Lautaro Martinez.

U 51. minuti Matteo Politano je ubacio sa desne strane, a Stefan de Vrij glavom zakucava loptu iza leđa Gianluigija Donnarume za 2:0.

Šest minuta kasnije Milan je smanjio rezultat na 2:1. Hakan Calhanoglu je centrirao iz slobodnog udarca, a Tiemoue Bakayoko glavom matira Samira Handanovića.

U 67. minuti arbitar Guida je svirao penal nakon što je u kaznenom prostoru oboren Politano, a Martinez je bio siguran izvođač najstrožije kazne za 3:1.

Četiri minute kasnije nakon velike gužve u kaznenom prostoru Mateo Musacchio je pogodio iz peterca za konačnih 3:2.

U 88. minuti Guida je pokazao direktan crveni karton Andrei Contiju zbog oštrog starta nad Martinezom, ali je pregledom snimka poništio svoju odluku i desnom beku Milana pokazao samo žuti karton, dok je zbog protesta odstranio sa terena trenera Intera Luciana Spallettija.

Ovo je Interu bila 72. pobjeda u ligaškim gradskim derbijima i 80. ukupno u svim takmičenjima. Milan je ostao na 62 u prvenstvu i 76 ukupno.