Plan B za Nerazzurre
4

Inter se zbog problema sa Džekom i Lukakuom okreće Cavaniju

D. B.
Frustrirani zbog problema koje imaju s realizacijom transfera Romelua Lukakua i Edina Džeke čelnici Intera se okreću Edinsonu Cavaniju.

Sportitalia piše da su odštete za napadača Manchester Uniteda Romelua Lukakua i napadača Rome te kapitena nogometne reprezentacije BiH Edina Džeke previsoke za Inter te da se čelnici ovog kluba polako okreću napadaču PSG-a Edinsonu Cavaniju.

"Poslali smo dobru ponudu koja je validna i koja odgovara vrijednosti igrača, ali nismo uspjeli postići dogovor. Nastavit ćemo pratiti situaciju, sve se može dogoditi na tržištu", rekao je direktor Intera Beppe Marotta govoreći o situaciji s Lukakuom.

Moguće je da Inter više neće poboljšavati ponudu za Lukakua, a i Roma ne odustaje od 20 miliona eura koje traži za Džeku.

Plan B za inter je tridesedvogodišnji Cavani koji već ima iskustvo igranja u Seriji A, gdje je nastupao za Palermo i Napoli. Urugvajac je već u kontaktu s Nerazzurrima te se raspitivao kod sunarodnjaka Diega Godina i Matiasa Vecina o životu u Interu.

Cavanijev ugovor s PSG-om ističe na kraju ove sezone, a prošle je u 33 zvanične utakmice postigao 23 gola i upisao devet asistencija.