Nogomet
18

Inter se zahvalio Cambiassu i Militu

Totalsport
Diego Milito (Foto: AFP)
Diego Milito (Foto: AFP)
Iz redova milanskog Intera i službeno su potvrdili kako neće ponuditi nove ugovore argentinskim veteranima Estebanu Cambiassu (33) i Diegu Militu (34) čiji ugovori istječu krajem juna.

"Razgovaram sa Cambiassom svaki dan na neformalan način jer mi je prijatelj. Danas je bio težak trenutak između nas jer smo razgovarali o budućnosti. Zbog strategije, produljenja i Interovog opredjeljenja za mlade igrače on više neće biti u timu i nećemo mu ponuditi novi ugovor. On je to razumio i prije ili poslije će nam se vratiti", rekao je Interov sportski direktor Piero Ausilio.

"Milito je profesionalac koji voli klupske boje. Volio bih sutra s njim osvojiti trofej jer bi to bio sjajan završetak. Kada se opraštamo od ovako velikih igrača koji su ostvarili velike uspjehe očito je to razočaravajuće za neke, a Inter u potpunosti preuzima odgovornost za odluke iako mogu biti nepopularne i teške. Mi smo klub koji se okreće budućnosti i želimo otvoriti novu eru", dodao je Ausilio.

Milito u Interu igra od 2009. kada je stigao iz Genoe, dok je Cambiasso igrač Nerazzurra od 2004. kada je stigao iz madridskog Reala. Obojica su bili dio Interove sjajne šampionske sezone 2009/10 kada su osvojili trostruku krunu (Serie A, Talijanski kup i Liga prvaka).