Serie A
14

Inter rutinski protiv Verone, Benevento vodio protiv Lazija pa primio šest pogodaka

Piše: K. H.
Ekipa Intera rutinski je savladala Veronu u meču 30. kola talijanske Serije A rezultatom 3:0, a domaću pobjedu nakon preokreta upisao je i Lazio koji je savladao Benevento rezultatom 6:2.

Inter je na Giuseppe Meazzi već u prvoj minuti stigao u vodstvo protiv Verone, a asistenciju Perišića u pogodak je pretvorio Icardi. Bio je ovo 24. pogodak Argentinca u dresu Intera u ovoj sezoni, a zanimljivo, selektor Gaučosa Jorge Sampaoli vrlo vjerovatno neće voditi ovog napadača na Mundijal u Rusiju.

Do drugog gola, ekipa Lucijana Spallettija dolazi već u 13. minuti, a asistent kod prvog pogotka, Hrvat Ivan Perišić, koristi asistenciju sunarodnjaka Brozovića i pogađa za 2:0. Inter je rutinski kontrolisao igru nakon toga, a konačnih 3:0 postavio je Icardi 25. golom u sezoni u 49. minuti.

Lazio je na rimskom Olimpicu savladao Benevento nakon preokreta. Nebesko-plavi su u vodstvo stigli u 19. minuti kada Immobile pogađa za 1:0, a prije toga, u devetoj minuti golman Beneventa Puggioni igrao je rukom van kaznenog prostora i dobio je direktan crveni karton.

S igračem manje, Benevento u 23. minuti preko Cataldija dolazi do poravnanja, a muk domaćim navijačima priredio je Guilherme u 51. minuti kada dovodi goste u vodstvo.

Ipak, Lazio je nakon toga dodao u brzinu više, a do 68. minute rezultat je bio 4:2. Redom su pogotke postizali Caicedo, de Vrij i Immobile, a konačnih 6:2 postavili su Lucas Leiva i Luis Alberto s bijele tačke u samom finišu meča.

Torino je kao gost razbio Cagliari na Sardiniji rezultatom 4:0 uz pogotke Falquea, Ljajića, Ansaldija i Obija, a vrijednu domaću pobjedu upisale su ekipe Atalante i Fiorentine. U Bergamu je savladan Udinese, a u Firenci Crotone.

U posljednjem meču, Genova je na domaćem terenu s igračem više ispustila prednost protiv SPAL-a, a konačni rezultat glasio je 1:1. Domaći su u vodstvo stili u 30. minuti kada Lapadula pogađa s bijele tačke, a iako su u 29. ostali bez Vicarija, gostujući igrači u 60. minuti preko Lazzarija stižu do jednog boda.

Reprezentativac BiH Ervin Zukanović proveo je svih 90 minuta na terenu za domaći tim.

Tabela: