Serie A
0

Inter remizirao s Romom, Pjanić odigrao cijeli susret

Piše: D. B.
Nakon što je izgubio tri zvanične utakmice u nizu pod vodstvom novog trenera Gian Pierija Gasperinija, Inter je na stadionu "Giuseppe Meazza" dočekao Romu, ljutog rivala iz talijanske Serije A. Klub iz Milana ni ovaj put nije uspio ostvariti pobjedu. Utakmica je završena rezultatom 0:0.

Za Romu je od prve minute zaigrao bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Prvu priliku na utakmici su imali gosti u 12. minuti preko Pabla Daniela Osvalda, no gola nije bilo. Dvije minute nakon toga je na drugoj strani Stekelenburgu zaprijetio Wesley Sneijder. Stekelenburga je zbog povrede u 16. minuti zamijenio Bogdan Lobont. U prvom poluvremenu je bilo nekoliko prilika na obje strane. Za inter su pokušali Diego Forlan, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso i Yuto Nagatomo, dok je Roma prijetila uglavnom preko Fabija Borinija. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku je Roma također prva zaprijetila. Udarac Osvalda je odbranio Interov golman Julio Cesar. Nakon toga je pokušao i Ricardo Taddei, ali promjene rezultata nije bilo. Više sreće nisu imali Borini, a ni Interov Diego Milito, kojeg je u 58. minuti zamijenio Mauro Zarate. Minut prije toga je slobodan udarac izveo Miralem Pjanić, ali je lopta otišla iznad gola.

Nakon ulaska u igru, Zarate je u nekoliko navrata opasno zaprijetio Lobontu. Kako je utakmica ulazila u završnicu, tako su se i nizale prilike na obje strane. U redovima Intera su najaktivniji bili Sneijder i Zarate, a u ekipi Rome Borini i Osvaldo.

Bura protesta Interovih navijača je uslijedila nakon što je Forlana zamijenio Sulley Muntari. Protesti su upućeni treneru ovog kluba Gasperiniju. U tim trenucima je Inter bio blizu gola, ali je trener ove ekipe oslabio napad izvođenjem Forlana iz igre.

Inter je bio blizu pogotka u 86. minutu, ali je Lobont odlično intervenisao i odbranio Sneijderov šut. Utakmica je završena rezultatom 0:0.