Serie A
0

VIDEO / Roma prosula bodove protiv Siene, Pjanić standardan

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Roma je u 4. kolu Serije A dočekala ekipu Siene. Rimljani su u ovom susretu tražili pobjedu, koju nisu uspjeli zabilježiti. "Vučica" je vodila rezultatom 1:0 sve do 88. minute, ali su gosti uspjeli izjednačiti i osvojiti bod. Miralem Pjanić je odigrao cijelu utakmicu.

Igrači Rome su od prve minute susreta pokušavali nametnuti svoju igru. Rimljani su došli u vodstvo u 25. minuti. Na asistenciju Marca Boriella je pogodio Pablo Daniel Osvaldo. U finišu prvog dijela je dobru priliku propustio kapiten Rome Francesco Totti.

U nastavku susreta su gosti pokušali uzvratiti preko Pabla Andresa Gonzalesa, ali je njegov udarac bio neprecizan. Roma je nakon toga ponovo preuzela inicijativu. Prilike su propustili Jose Angel i Totti. U redovima gostiju je najopasniji bio Gonzales, a povremeno mu se pridruživao i Andrea Rosi.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je u ovom susretu pružio solidnu igru. Imao je i priliku za pogodak u 81. minuti, ali je njegov udarac završio iznad gola. Više sreće nije imao ni njegov saigrač Borini u samom finišu susreta. Roma je imala više prilika i u drugom poluvremenu, ali nijedna od njih nije iskorištena. Kako to obično biva, uslijedila je kazna. Dogodilo se to u 88. minuti. Za konačan rezultat 1:1 se pobrinuo Roberto Vitiello.