Moguće promjene u klubu
10

Inter razmišlja o Pepeu i Rebiću, Nainggolan na transfer listi

Klix.ba
Foto: AFP/EPA
Foto: AFP/EPA
Inter je navodno zainteresovan za krilnog nogometaša Lillea Nicolasa Pepea i napadača Eintrachta Antu Rebića, a Radja Nainggolan je na transfer listi.

Gazzetta dello Sport piše da Inter prati Pepea više od godinu te da bi se on odlično uklopio u formaciju 3-5-2 koju planira koristiti novi trener Nerazzurra Antonio Conte. Međutim, on će stići samo ako klub napusti Mauro Icardi, jer košta više od 70 miliona eura.

Bild navodi da je Inter ponudio Rebiću ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni kako bi ga uvjerio da se vrati u Seriju A.

Kako tvrdi Corriere dell Sera, Inter je stavio Nainggolana na transfer listu, što je iznenađenje jer ga je Conte ranije želio dovesti u Inter. Belgijanac je izrazio želju da se vrati u Romu, a milanski klub ga neće prodati za manje od 29 miliona eura.

Inter je Nainggolana platio 24 miliona eura prošlog ljeta te u Romu poslao Davidea Santona i Nicola Zainola. Veznjak je za Inter zbog povreda i loše forme počeo samo 22 utakmice u Seriji A, a u svim takmičenjima je postigao sedam golova. U 203 utakmice za Romu je postigao 33 gola i upisao 29 asistencija.