Poravnanje na vrhu tabele
12

Inter priredio šok svojim navijačima na Meazzi, u Seriji A više nema neporaženih

D. P.
Težak poraz Intera (Foto: EPA-EFE)
Težak poraz Intera (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera doživjeli su potpuno neočekivan poraz na svom terenu od Sassuola rezultatom 1:2 uprkos tome što su imali prednost na poluvremenu.

Inter je bio posljednji klub neporažen u Seriji A ove sezone, ali toga više nema. Nakon pet pobjeda u isto toliko utakmica, Inter je danas potpuno neočekivano doživio poraz od Sassuola, koji je u tri dana savladao i Juventus i Inter.

Golom Denzila Dumfriesa Inter je došao do vodstva u posljednjem napadu u prvom poluvremenu. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor, a u nastavku potpuni preokret.

Igrao se 54. minut kada je albanski reprezentativac Nedim Bajrami poravnao rezultat, da bi u 63. minuti Domenico Berardi fantastičnim udarcem iskosa s desne strane šokirao domaće navijače.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da trenutno na vrhu tabele imamo dva milanska velikana Inter i Milan poravnate sa po 15 bodova.

Napoli je istovremeno došao do ubjedljive pobjede rezultatom 4:1 protiv Udinesea, a u strijelce se upisao i Victor Osimhen. Sjajni napadač prolazi teške dane i "otpisao" je svoj klub nakon što su ga uvrijedili videom na TikToku.

Ipak, pokazao je profesionalnost pa je postigao gol u visokoj pobjedi nad Udineseom. Uspješan je bio i Lazio koji je rezultatom 2:0 bio bolji od Torina.

Rezultati Serije A:

Inter - Sassuolo 1:2

Lazio - Torino 2:0

Napoli - Udinese 4:1

Tabela:

Standings provided by Sofascore