Mečevi Serije A
11

Inter priredio neugodno iznenađenje navijačima, Juventus ima priliku za priključak

D. P.
Arnautović tokom postizanja gola (Foto: EPA-EFE)
Arnautović tokom postizanja gola (Foto: EPA-EFE)
Četiri meča 18. kola italijanske Serije A odigrana su večeras, a lider Inter doživio je vrlo neprijatno iznenađenje remiziravši protiv Genoe rezultatom 1:1.

Inter je iz sedmice u sedmicu nedodirljiv u italijanskom nogometu, no izabranici Simonea Inzaghija večeras su razočarali svoje navijače. Osim što nisu upisali željeni rezultat, ni igra na Luigi Ferrarisu večeras nije bila kako se očekivalo.

Vrlo sporna situacija prethodila je vodećem golu Intera. Marko Arnautović je postigao pogodak, ali je u ranijem dijelu akcije njegov saigrač Yann Bisseck odgurnuo čuvara i čini se napravio faul.

No, sudija Daniele Doveri je smatrao da je sve čisto i priznao je pogodak uprkos brojnim protestima s klupe domaćina.

Prvo poluvrijeme nije ni završeno, a Genoa je poravnala. Radu Dragusin je pogodio nakon kornera u sedmoj minuti nadoknade prvog dijela.

U nastavku je Inter krenuo na sve ili ništa, ali nije uspio doći do gola za pobjedu. Tako su rivali u ovom kolu dobili priliku da uhvate priključak za Nerazzurrima.

U ranijim mečevima Fiorentina je nastavila sa sjajnim igrama savladavši Torino rezultatom 1:0, čime je skočila čak na četvrto mjesto, dok je aktuelni prvak Napoli uzeo samo bod protiv Monze (0:0) što je nastavak velike krize na jugu Italije. Lazio je rezultatom 3:1 slavio protiv Frosinonea.

Rezultati:

Fiorentina - Torino 1:0

Napoli - Monza 0:0

Genoa - Inter 1:1

Lazio - Frosinone 3:1

Tabela: