Nogomet
0

Inter preokretom do pobjede i vrha tabele

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Aktualni talijanski prvak Inter velikim je preokretom slavio na stadionu Lobanovski u Kijevu protiv Dinama 2-1 i tako preuzeo čelo grupe F Lige prvaka nakon četiri odigrana kola.

Veliku radost domaćim navijačima donio je Andrij Ševčenko već u 21. minuti nakon dalekometnog udarca koji je pogodio jednog igrača Intera i promijenio putanju koja je prevarila Interovog golmana Julija Cruza.

Inter je nakon primljenog gola zaigrao bolje i ofenzivnije i brojne je prilike imao napadački dvojac Diego Milito-Samuel Eto'o. Međutim, “nerazzurri” nisu uspjeli zatresti mrežu Dinama sve do samoga kraja kada su u samo tri minute, od 86. do 89. minute uspjeli to učiniti čak dva puta i doći do prve ovosezonske pobjede u Ligi prvaka.

Prvo je Milito s nekih desetak metara nakon asistencije Wesleyja Sneijdera pogodio prizemnim udarcem desni donji kut vratiju Stanislava Boguša, da bi potom Sneijder i sam zatresao mrežu iz neposredne blizine nakon akcije u kojoj je prethodno Bugoš branio udarce Sulleyja Muntarija i Milita, ali nije nikako mogao ukrotiti loptu.

Momčad Josea Mourinha pobjedom je izbila na čelo ljestvice sa šest bodova, bodom više od drugoplasiranog Rubina i trećeplasirane Barcelone.

Liga prvaka, skupina F, 4. kolo:

Dinamo Kijev – Inter Milan 1-2 (Ševčenko 21 / Milito 86, Sneijder 89)

Rubin Kazan – Barcelona 0-0

Tabela:

  1. Inter 4 1 3 0 5-4 6

  2. Rubin Kazan 4 1 2 1 4-5 5

  3. Barcelona 4 1 2 1 3-2 5

  4. Dinamo Kijev 4 1 1 2 6-7 4