Rapsodija Nerroazzura
426

Inter pregazio Milan i osvojio Superkup, Džeko stigao do trećeg trofeja u Italiji

N. K.
Igrači Intera podigli trofej u Saudijskoj Arabiji (Foto: Inter)
Igrači Intera podigli trofej u Saudijskoj Arabiji (Foto: Inter)
Nogometaši Intera osvojili su Superkup Italije nakon što su večeras na stadionu Kralja Fahda u Saudijskoj Arabiji razbili ekipu Milana rezultatom 3:0.
Od početka utakmice Nerroazzuri su izgledali bolje na terenu, a već u desetoj minuti su došli u vodstvo. Bila je to duga akcija Intera, a u njenoj završnici uključio se i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Naš napadač je uposlio Barellu na desnoj strani, uslijedio je povratni pas u šesnaesterac Milana, a na loptu nalijeće Dimarco i zakucava loptu u gol.

Sredinom prvog poluvremena Inter je udvostručio vodstvo, a u strijelce se upisao Džeko. Bastoni je izveo slobodni udarac sa svoje polovine i gurnuo loptu u polje. Džeko je to osjetio, uspio ukrotiti loptu, potom majstorski prevario čuvara i savladao golmana za velikih 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Milan je u drugom poluvremenu očekivano krenuo znatno ofanzivnije. Imali su inicijativu, posjed lopte i nekoliko stvorenih prilika, ali do gola jednostavno nisu mogli.

Kazna je uslijedila u 77. minuti kada je Skriniar proslijedio jednu loptu do Martineza, a Argentinac je potom poslao u mrežu Milana za potpuni potop Rossonera. Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao.

Džeko je igrao do 71. minute kada je umjesto njega na teren ušao Correa, a za svoju partiju je proglašen igračem utakmice. Večerašnji pogodak bio mu je 14. u sezoni u kojoj je zabilježio ukupno 32 nastupa u svim takmičenjima. Tome je dodao i sedam asistencija. Inače, Džeko (36) je večeras postao i najstariji igrač koji se upisao u strijelce na utakmicama Superkupa Italije. Ujedno je došao do trećeg trofeja u Italiji nakon što je prošle godine s Interom osvojio Kup i Superkup Italije.

Inter je večeras osvojio ukupno sedmi Superkup Italije te se tako izjednačio upravo s Milanom na drugom mjestu. Najuspješniji je Juventus s devet osvojenih Superkupova Italije.

Rezultat i strijelci:

Milan - Inter 0:3 (Dimarco 10', Džeko 21', Martinez 77')