Nogomet
12

Inter poručio Juventusu: Svi imaju prošlost, a mi smo na svoju ponosni

Klix.ba
Inter je objavio saopćenje koje predstavlja odgovor na komentare generalnog menadžera Juventusa Giuseppea Marotte, koji je klub iz Milana optužio da uvijek traži alibije, kao i predsjednika kompanije Exor Johna Elkana, koji je Nerazzurre nazvao "lošim gubitnicima".

Inter je izuzetno nezadovoljan suđenjem tokom nedjeljnog derbija protiv Juventusa, koji je izgubio, ali i ostao bez kažnjenih Ivana Perišića i Maura Icardija.

Generalni menadžer Juventusa Giuseppe Marotta je optužio Inter da uvijek traži alibije, dok je predsjednik Exora John Elkann kazao da su svi u Interu "loši gubitnici".

Iz Intera je potom stiglo saopćenje.

"Mi u Interu ne shvatamo zašto Juventus nastavlja pričati o nama kada naša pažnja nikad nije bila usmjerena na njih. Mi smo kulturno, putem adekvatnih kanala rekli kako se osjećamo zbog diskutabilnog suđenja na meču koji je važan za cijelu Seriju A, a ne samo za nas. Sada razmišljamo samo o budućnosti, ali ne zaboravljamo da smo igrali dobro u Torinu uprkos porazu. Činjenica da su neki ljudi odlučili pričati o nama govori da su zabrinuti", stoji u odgovoru Intera.

Na kraju je tim iz Milana poslao "zanimljivu" poruku.

"Svi imamo prošlost, a mi smo na našu ponosni", saopćeno je iz Intera, ekipe koja nikada nije ispala iz Serije A. Juventus je bio u središtu afere Calciopoli te je 2006. godine izbačen u Seriju B, a oduzete su mu i dvije titule zbog namještanja utakmica.