Nastavak pregovora
7

Inter ponudio Mauriju Icardiju novi poboljšani ugovor

Klix.ba
Mauro Icardi (Foto: EPA-EFE)
Mauro Icardi (Foto: EPA-EFE)
Mauro Icardi će vjerovatno propustiti nedjeljno gostovanje kod Fiorentine, ali u međuvremenu mediji pišu kako mu je Inter ponudio novi ugovor vrijedan 6,5 miliona eura godišnje.

Napadač je prošle srijede iznenada ostao bez kapitenske trake, a ubrzo se požalio na bol u koljenu potaknuvši liječenje. Ipak, testovi su pokazali kako nema problema s koljenom.

Ostao je van ekipe i ne očekuje se da će učestvovati u nedjeljnom gostovanju Fiorentini u okviru Serije A.

Direktor Beppe Marotta je ranije izjavio kako "neće raditi ništa povodom ugovora", ali oni nastavljaju pregovore s Icardijevim menadžerom i suprugom Wandom Narom.

Prema Corriere dello Sportu, Inter je sačinio novu četverogodišnju ponudu od 6,5 miliona eura po sezoni plus bonusi vezani za lični učinak.

To je ipak ponuda ispod Icardijeve potražnje budući da on želi 7,5 miliona eura plus bonuse, koji bi ga na kraju doveli do 10 milione eura godišnje.

Pregovori se nastavljaju, a ako se pitanje kapitenske i njegovog mjesta u timu ne riješe, onda je vrlo vjerovatan njegovog odlazak na ljeto.

Icardi trenutno zarađuje 4,5 miliona eura godišnje, što je malo više od polovine plate koju zaradi Paulo Dybala u Juventusu.