Serie A
59

Inter ponovo kiksao, Džeko i saigrači sve dalje od odbrane titule prvaka

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera i Fiorentine podijelili su bodove na stadionu Giuseppe Meazza u 30. kolu Serije odigravši neriješeno 1:1 pa su tako prvaci Italije nastavili s lošom formom budući da imaju samo jedan trijumf u posljednjih sedam ligaških susreta.

U prvih 20 minuta utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a onda su prvu veliku priliku na susretu imali gosti preko Gonzaleza koji je u posljednjem trenutku bio dobro izblokiran.

Sedam minuta prije odlaska na odmor i Inter je mogao doći u vodstvo i to preko kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke. Sjajno se Edin kretao te došao do lopte i šutirao, ali je Terracciano još bolje skratio ugao i odbranio pokušaj našeg napadača. Vrijedi istaći da je Inter tri minute kasnije i postigao pogodak, ali je on bio poništen budući da se Martinez nalazio u ofsajdu.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku meča Vidal je imao dobru priliku, ali je Terracciano ponovo pokazao golmansku klasu. Tri minute kasnije uslijedila je kazna budući da je Torreira doveo goste u vodstvo.

Ipak, slavlje gostiju trajalo je svega pet minuta. Džeko je pokrenuo dobar napad Intera, Perišić je uputio prelijep centaršut kojeg je u gol pretvorio Dumfries udarcem glavom.

Vrlo brzo Inter je dobio penal, ali je sudija promijenio mišljenje nakon gledanja VAR-a, a do kraja utakmice su domaći jalovo napadali bez pravih prilika pa su tako ponovo kiksali u borbi za odbranu titule prvaka Italije. Džeko je igrao do 74. minute.

Inter je ostao na trećem mjestu Serije A, dok je Fiorentina na osmoj poziciji. U narednom kolu, nakon reprezentativne pauze, Inter u velikom derbiju gostuje Juventusu, dok će Fiorentina dočekati Empoli.

Rezultat i strijelci:

Inter - Fiorentina 1:1 (Dumfries 55' - torreira 50')

Tabela:

Facebook