Na koga će izbor pasti
0

Inter objavio zabrinjavajuće vijesti, jedna zvijezda mora biti žrtvovana

D. P.
Kako će se Nerazzurri izvući? (Foto: EPA-EFE)
Kako će se Nerazzurri izvući? (Foto: EPA-EFE)
Da je Inter u velikim finansijskim problemima posljednjih godina nije novost, no italijanski nogometni velikan je jučer objavio finansijski izvještaj za sezonu 2021/2022.

U izvještaju je prijavljen enorman gubitak od 140 miliona eura, što je zabrinulo navijače i fanove ekipe koja je 19 puta osvojila titulu prvaka Italije. To je nastavak problema s kojim se suočava kompanija Suning, većinski vlasnik kluba.

Nerazzurri bi se mogli suočiti s katastrofalnim posljedicama zbog finansijskog fair-playa i žestokim kaznama, stoga će najvjerovatnije prodati jednu zvijezdu već tokom zime.

Kako prenosi Corriere dello Sport, Inter mora prodati jednu od zvijezda do kraja finansijske godine u Italiji. Rok je 30. juni tako da Inter ima samo zimski prijelazni rok za prodaju neke od zvijezda kako se ne bi suočio s kaznama i možda izbacivanjem iz evropskih takmičenja.

Prema pretpostavkama Corriere dello Sporta, Inter bi do 30. juna trebao od prodaje igrača zaraditi iznos između 60 i 80 milona eura kako bi pokrio gubitke.

Ime koje se najviše povezuje s odlaskom iz Intera je sjajni slovački stoper Milan Škriniar koji je dugo "meta" Paris Saint Germaina. Inter u svojim redovima ima još nekoliko igrača koji bi odlaskom pokrili gubitke, a izdvaja se i ime Lautara Martineza.

Ukoliko Nerazzurri ne pronađu neki drugi način za zaradu novca do juna 2023. godine, morat će prodati neku od zvijezda i tako ugroziti rasplet u Seriji A i ostalim takmičenjima u nastavku sezone.