Serie A
37

Inter na krilima Icardija i Perišića savladao Fiorentinu, snažni Milan protutnjao Crotoneom

Piše: N. K.
Inter - Fiorentina (Foto: EPA)
Nogometaši Intera pobijedili su na Giuseppe Meazzi u okviru 1. kola Serie A ekipu Fiorentine rezultatom 3:0.

Novi trener gostiju Pioli sezonu je započeo protiv svoje dojučerašnje ekipe, a kako su tokom ljeta tim napustili gotovo svi standardni prvotimci više od poraza se nije ni očekivalo na gostovanju u Milanu.

Inter je u vodstvo doveo Icardi već u šestoj minuti utakmice golom iz penala, a sjajni argentinski napadač je devet minuta kasnije udvostručio prednost nakon asistencije Perišića.

Odlični Hrvat i sam se upisao u listu strijelaca iskoristivši dodavanje Marija u 79. minuti za konačnih 3:0.

Snažni Milan je pobjedom u Crotoneu rezultatom 3:0 pokazao da je spreman boriti se za ligaški vrh.

Rossoneri su odradili briljantan preijelazni rok, a dovođenje Bonuccija jasan je znak da se teži rušenju Juventusove dominacije.

Posao u večerašnjoj utakmici svakako im je olakšan nakon što je Ceccherini isključen već u petoj minuti pa su gotovo cijeli meč igrali s igračem više.

Kessie je doveo goste u vodstvo golom iz penala u šestoj minuti, Cutrone je na asistenciju Susa udvostručio prednost, a potom je udarni dvojac Milana zamijenio uloge za konačnih 0:3.

Lazio i Spal su podijelili bodove na Olimpicu odigravši meč bez pogodaka.

Rimljani su sezonu otvorili osvajanjem Superkupa pobjedom nad Juventusom i mnogi su računali da neće imati problema u večerašnjem meču.

Ipak, raspoložena odbrana gostiju na čelu s sjajnim golmanom Gomisom je izdržala sve nalete Lazija, kojeg je i večeras kao kapiten predvodio reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić.

Rezultati 1. kola Serie A:

Bologna - Torino 1:1

Crotone - Milan 0:3 Inter - Fiorentina 3:0 Lazio - Spal 0:0 Sampdoria - Benevento 2:1 Sassuolo - Genoa 0:0 Udinese - Chievo 1:2