Serie A
10

Inter konačno slavio, Torino i Sampdoria nastavili odličnu formu

Piše: O. T.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U 24. kolu Serie A Inter je na domaćem terenu slavio protiv Bologne rezultatom 2:1.

Ovo je prva pobjeda za Inter nakon niza od osam utakmica bez trijumfa, odnosno računajući samo regularnih 90 minuta, prva pobjeda nakon 10 utakmica u kojima nije osjetio slast pobjede. Inter je prije devet utakmica slavio u Kupu Italije protiv niželigaša Pordenonea nakon produžetaka (1:0), a prije 11 utakmica slavio je u ligi na domaćem terenu protiv Chieva.

Pobjedu Interu donijeli su Eder (2') i Karamoh (63'), dok je jedini gol za goste postigao Palacio (25'). Bitno je napomenuti da su gosti meč okončali s dva igrača manje pošto su isključeni Mbaye (68') i Masina (90+5').

Sampdoria je upisala čak petu utakmicu bez poraza u nizu, a tokom tog niza je zabilježila tri pobjede i dva remija. Danas su tri boda upisana protiv Verone (2:0), a golove su postigli Barreto (50') i Quagliarella (85', penal).

Niz od pet uzastopnih utakmica bez poraza upisao je i Torino koji je također pri tome upisao tri pobjede i dva remija. Torino je pobijedio protiv Udinesea rezultatom 2:0. Strijelci su bili N'Kolou (32') i Belotti (66').

Miminalnu pobjedu u gostima upisala je Genoa protiv Chieva (1:0), dok su Sassuolo i Cagliari remizirali (0:0).

Tabela: