Duel u nedjelju
24

Inter igra utakmicu koju mora pobijediti, Inzaghi kreće bez Džeke u vrhu napada

D. P.
Inzaghi je odlučio odmoriti Džeku (Foto: EPA-EFE)
Inzaghi je odlučio odmoriti Džeku (Foto: EPA-EFE)
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko odmorit će narednog vikenda u okršaju Intera i Sassuola koji se igra u nedjelju.

Nakon vrlo napornog perioda u kojem je Džeko bio starter četiri vezane utakmice unutar 11 dana, došlo je vrijeme da ga Simone Inzaghi odmori. Pritom, iscrpljenost bh. reprezentativca je još veća kada se uzme u obzir da su rivali u te četiri utakmice redom bili Milan, Roma, Napoli i Liverpool.

Tako će trener Inzaghi po ko zna koji put ove sezone napraviti očekivanu rotaciju. U vrhu napada igrat će Alexis Sanchez i Lautaro Martinez.

Gazzetta dello Sport uoči svakog kola italijanske Serije A napravi poseban tekst sa sastavima ekipa, a greške su gotovo nemoguće. Ovoga puta su prognozirali da Džeko odmara.

"Suspenzija Brozovića otvara vrata Vidalu s Calhanogluom na poziciji kreatora igre. Odmara li Džeko? Na njegovu poziciju ide Sanchez", navodi samouvjereni tekst Gazzette.

Utakmica Intera i Sassuola igra se u nedjelju s početkom u 18 sati. Nerazzurri su bez trijumfa u posljednje dvije utakmice Serije A, a doživjeli su i bolan poraz od Liverpoola u Ligi prvaka, tako da je ova utakmica od iznmne važnosti za ekipu Simonea Inzaghija.