Povratak u Bundesligu
31

Inter i Bayern postigli dogovor o posudbi Ivana Perišića

N. K.
Ivan Perišić (Foto: EPA-EFE)
Ivan Perišić (Foto: EPA-EFE)
Inter je dogovorio sve uvjete oko posudbe Ivana Perišića u Bayern, a za tu uslugu će dobiti 5 miliona eura uz mogućnost i kupovine Hrvata na kraju sljedeće sezone za 20 miliona eura.

Prema današnjem pisanju Sky Sporta Italia, Sport Mediaseta i drugih italijanskih medija, Perišić je izostavljen sa spiska putnika za Valenciju uoči večerašnje prijateljske utakmice.

Dva kluba imaju osnovni dogovor za posudbu u iznosu od 5 miliona eura, što je povećanje u osnovu na prvobitnu ponudu od 3 miliona eura, uz mogućnost kupnje na kraju sezone za 20 miliona eura.

Budući da će Bayern platiti i punu platu za ovaj period, Interu će dobro doći kako bi rasteretili budžet za predstojeću sezonu.

Antonio Conte je bio vrlo jasan da hrvatski krilni napadač nije u njegovim planovima pa ga je koristio kao napadača. Ipak, sada nakon što je došao Romelu Lukaku iz Manchester Uniteda, ni to više nije opcija.

Objavljeno je i da Perišić želi 48 sati da donese odluku jer bi želio neke garancije, pogotovo oko eventualnog trajnog transfera narednog ljeta.

Međutim, Sky Sport Italia je ažurirao informaciju i potvrdio da je bivši igrač Borussije Dortmund I Wolfsburga prihvatio povratak u Bundesligu.

Sada je samo pitanje vremena kada će otputovati na liječniki pregled.