Serie A
38

Inter golom Keite slavio u Empoliju, Džeki 84 minute u pobjedi Rome

Piše: N. K.
Empoli - Inter (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera pobijedili su na Carlu Castellaniju u okviru 19. kola Serije A ekipu Empolija i tako potvrdili nedavnu veliku pobjedu u derbiju protiv Napolija.

Gosti su dominirali u prvom poluvremenu, ali pravih prilika nije bilo. Keita je tek u drugoj minuti nastavka poslao loptu u mrežu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Međutim, Keita je u svom naumu uspio u 72. minuti na asistenciju Vrsaljka, kada je pogodio za pobjedu svog tima.

Bh. reprezentativac Rade Krunić nije igrao za poraženu ekipu zbog suspenzije.

Roma je rezultatom 2:0 slavila u Parmi, a oba gola postignuta su u drugom poluvremenu. Prvo je Cristante pogodio u 58. minuti na asistenciju Undera, koji je potom u 75. i sam zatresao mrežu za konačnih 2:0.

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko igrao je do 84. minute za pobjedničku ekipu.

Ervin Zukanović nije ulazio u igru u remiju Genove i Fiorentine u utakmici bez pogodaka, dok je bivši bh. reprezentativac Senad Lulić kao kapiten predvodio svoj Lazio svih 90 minuta u remiju s Torinom 1:1.

Rezultati:

Chievo - Frosinone 1:0 Empoli - Inter 0:1 Genoa - Fiorentina 0:0 Lazio - Torino 1:1 Parma - Roma 0:2 Sassuolo - Atalanta 2:6 Udinese - Cagliari 2:0

Tabela: