Trofeo TIM
0

VIDEO / Inter bolji od Milana i Juventusa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uobičajeni trokut turnir (pod imenom Trofeo TIM) odigrali su nogometaši Intera, Milana i Juventusa, kao i svaki put uoči početka nove sezone u Seriji A.

Nekoliko godina Inter dominira i diktira ritam u okvirima talijanskog klupskog nogometa, a najboljima su se pokazali i na ovom turniru kojeg je ove godine ugostio stadion San Nicola u Bariju.

Utakmice su igrane u trajanju od 45 minuta, a jedinu pobjedu je ostvario Inter u ogledu protiv Juventusa (1-0). Slavlje im je pogotkom donio nizozemski reprezentativac Wesley Sneijder.

U drugom ogledu su Juventus i Milan remizirali 1-1, s tim da je prvu pripremnu utakmicu uoči nove sezone za Milan odigrao brazilski nogometaš Ronaldinho. Tijekom izvođenja jedanaesteraca bolji je bio Milan s 5-3, ali udarci s bijele tačke nisu im bili sretni u srazu protiv gradskog rivala Intera, gdje se odlučivalo o ukupnom pobjedniku turnira.

Ta je utakmica završila bez pogodaka, a Ronaldinho je promašio ključni penal povodom čega je Inter slavio s 3-2, ali i podigao trofej pobjednika ovog takmičenja.

Za pobjedu se dobivalo tri boda, za slavlje nakon jedanaesteraca dva, a za poraz poslije udaraca s bijele tačke jedan bod.

Trofeo TIM:

Inter - Juventus 1-0 Milan - Juventus 1-1 (5-3 nakon jedanaesteraca) Inter - Milan 0-0 (3-2 nakon jedanaesteraca)

Redoslijed: 1. Inter 5 bodova, 2. Milan 3, 3. Juventus 1.