Serie A
0

"Lepršavi" Milan, predstavljen Ibrahimović

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Na sjajan su način nogometaši Milana otvorili sezonu u talijanskom nogometnom prvenstvu. Na poluvremenu utakmice protiv Leccea predstavili su Zlatana Ibrahimovića, a posljednji sučev zvižduk dočekali s rukama u zraku nakon 4-0 pobjede...

Ostvarena je ona ponajprije na krilima Brazilaca. Iako se nije upisao na listu strijelaca Ronaldinho je bio taj koji je diktirao tempom igre i podvaljivao sjajne lopte podsjetivši na doba u kojem je svojim nogometom zaludio svijet. Znalački su to koristili udarni igrači "rossonera", pa je tako Alexandre Pato postigao dva lijepa gola, a Thiago Silva jedan. Neuništivi Pippo Inzaghi postavio je u sudačkoj nadoknadi konačan rezultat (jedan lob mu je završio na vratnici).

Ako se zna da je Boriello također ugurao jednu loptu u mrežu (doduše iz zaleđa), a napokon oporavljeni Pato i Inzaghi funkcioniraju hranjeni Ronaldinhovim loptama, ostaje za vidjeti kako će trener Allegri u ovakvu igru Milana uklopiti Ibrahimovića.

Za razliku od Milana drugi je talijanski velikan koji je imao radnu nedjelju "posrnuo". Riječ je o Juventusu, koji je sezonu otvorio porazom 1-0 kod Barija.

Fiorentina je remizirala kod kuće s Napolijem (1-1), dok su domaće pobjede slavili Parma, Sampdorija i Chievo. Još je jedna je utakmica završila bez pobjednika, put lopti do mreže nisu pronašli nogometaši Palerma i Cagliarija. Kolo završava utakmicom Bologne i Intera u ponedjeljak.

Serie A, 1. kolo, nedjelja:

Bari - Juventus 1-0 (Donati 43)

Milan - Lecce 4-0 (Pato 16, 28, Silva 23, Inzaghi 90+2)

Chievo - Catania 2-1 (Moscardelli 14, Pellisier 83-11m / Ricchiuti 22)

Fiorentina - Napoli 1-1 (D´Agostino 49 / Cavani 7)

Palermo - Cagliari 0-0

Parma - Brescia 2-0 (Božinov 11, Morrone 45)

Sampdoria - Lazio 2-0 (Cassano 60-11m, Guberti 71)