Napolijev ofanzivac
12

Insigne: Higuain je bio prijatelj, a sad je pokazao nepoštovanje

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napolijev napadač Lorenzo Insigne izjavio je da je razgovarao s bivšim saigračem Gonzalom Higuainom nakon meča protiv Juventusa na kojem je Argentinac nakon gola slavio, što je za italijanskog ofanzivca gest nepoštovanja.

Higuain je postigao jedini gol na utakmici na stadionu San Paolo, nakon čega je proslavio pogodak, što nije činio u ranijim prilikama protiv svog bivšeg kluba.

"Razmijenio sam nekoliko riječi s njim na lokalnom dijalektu, ali razumio me je. Higuain je bio sa nama tri godine. Nemam šta da dodam, bio je to njegov izbor. Kada je postigao gol protiv nas u Torinu nije slavio, a nije ni prvi put kada je zatresao mrežu u Napulju. Ove godine je to učinio. Trebalo je da zadrži minimum poštovanja za nas, njegove bivše saigrače. On kaže da je i dalje naš prijatelj, čak šalje poruke noć prije utakmice. Zatim dođe i slavi gol nama u lice. To je nepoštovanje", rekao je Insigne.

Ofanzivac Napolija je osim primjedbe na ponašanje Higuaina zatražio i da se nadležni organi pozabave navijačima, koji sve češće pozivaju u pjesmi na erupciju vulkana Vezuva i uništenje Napulja.

Ove sezone nema reakcije iako su ranije klubovi i navijači redovno bili kažnjavani zbog ovakvih izgreda.