Nakon 22 godine
1k

Iniesta u suzama objavio da odlazi: Barca mi je sve u životu i teško mi se rastati od nje

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Legendarni Andres Iniesta danas je na konferenciji za medije saopćio kako je odlučio napustiti Barcelonu na kraju sezone.

Iniesta (33) je odlučio reći zbogom voljenom klubu nakon 22 godine, te nije mogao sakriti suze prilikom današnjeg emotivnog obraćanja javnosti.

"Ovo je moja posljednja sezona u Barceloni. Dugo sam razmišljao o ovome i ovo je veoma težak dan u mom životu. Barca mi je sve u životu i teško mi se rastati od nje. Zahvaljujem se svim navijačima koji su bili uz klub i mene i u dobrim i u lošim vremenima", rekao je Iniesta koji će najvjerovatnije preći u kineski klub Chongqing Dangdai.

No, na pitanje da li je to istina, samo je kratko odgovorio da "sigurno neće igrati u Evropi".

Iniesta nije nikada osvojio Zlatnu loptu, što mnogi ljubitelji nogometa smatraju nepravdom. Ipak, Andres ističe kako mu to nije bitno.

"Uopće mi nije bitno što nisam osvojio Zlatnu loptu. Uopće ne žalim za tim. Zadovoljan sam onim što sam postigao u karijeri, a najbitniji momenat mi je bio debi u prvom timu", rekao je Iniesta.

Iniesta je u dresu Barce odigrao 669 utakmica u svim takmičenjima, a do sada je osvojio 31 titulu. Veoma je izvijesno da će osvojiti i 32. s obzirom da su Katalonci glavni kandidati za titulu prvaka Španije.