Barcelona u finalu
0

Iniesta u 93. minuti poslao Barcelonu u Rim

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Samo nekoliko trenutaka dijelilo je Chelsea od ponavljanja prošlogodišnjeg finala Lige prvaka, a onda je Andres Iniesta pogodio s ruba šesnaesterca i postavio konačnih 1-1 te zavio Stamford Bridge u crno.

Pune 93 minute napadački stroj Barcelone nije uspio uputiti niti jedan jedini udarac u okvir gola Petera Čecha, sve dok se u trećoj minuti sudačke nadoknade lopte nije dokopao Iniesta, pogodio lijevi gornji ugao Chelseajevog gola i odveo Španjolce u finale gdje ih čeka Manchester United. Iako je Barcelona stigla u London na krilima velebne pobjede nad Realom proteklog vikenda, ponovo se pokazalo da momci Guusa Hiddinka znaju kako zaustaviti Barcelonu i da norveški sudac Tom Övrebö nije toliko puta progledao kroz prste gostujućim nogometašima (morao je dosuditi minimalno jedan penal za domaćine), vjerojatno bismo ponovno gledali engleski finale.

Chelsea je do toliko željenog vodstva stigao već u 9. minuti kada je Michael Essien natrčao na jednu odbijenu loptu i sa 25 metara volejem postigao rijetko viđeni pogodak. Domaćini su priliku za povećanje vodstva imali u 23. minuti ali se Drogba nije snašao ispred Valdesa. Od toliko hvaljene napadačke igre Barcelone u prvom se dijelu nije vidjelo gotovo ništa, tek nekoliko gužvi pred Čechom ali bez izrazitih prilika.

U drugom dijelu nastavila se ista priča, a domaćini će posebno žaliti za 53. minutom kada je Drogba izbio potpuno sam ispred Valdesa, ali se golman Barcelone iskazao odličnom obranom. U još veću rupu gosti su upali u 66. minuti kada je sudac potpuno opravdano isključio Abidala nakon prekršaja nad Anelkom.

Do kraja utakmice Chelsea je čvrsto držao povoljan rezultat koji ih je vodio u finale propustivši nekoliko prilika i poluprilika iz kontri. I kada se već činilo da se ponavlja finale iz Moskve od prije godinu dana, Katalonci su iz svoje prve prave prilike zabili pogodak i sa ukupnih 1-1 zbog postignutog pogotka u gostima otišli u finale.

Liga prvaka, polufinale, revanš utakmica:

Chelsea - Barcelona 1-1 (prva utakmica 0-0) (Essien 9 / Iniesta 90+3)