Neće biti lako
0

Iniesta: Sva tri potencijalna suparnika su teška

Totalsport
Andres Iniesta
Andres Iniesta
"Pobjeđivati u kontinuitetu sve je teže i teže. Kada pobjeđujete u kontinuitetu, teško je uvijek držati visok ritam igre", izjavio je Andres Iniesta, igrač španske reprezentacije koji je bio proglašen za igrača utakmice u pobjedi nad Hrvatskom 1-0.

Iniesta je iznesenu tezu rekao djelomično i kao odgovor na svojevrsne kritike da Španija u susretu protiv Hrvatske nije pokazala dominaciju kakvu su, možda, španski mediji i navijači očekivali.

Već nakon utakmice Iniesta je pohvalio "sjajne Hrvate i kao pojedince i kao tim", te je priznao kako je očekivao da će Hrvatska njegovu selekciju staviti na veliku kušnju.

Dan kasnije je dodao: "Španija nije ekipa bez teškoća i sumnji. Mogu samo reći da smo svejedno igrali dobro i još uvijek smo u utrci za osvajanje novog naslova".

Španci će tek u četvrtak navečer saznati suparnika u četvrtfinalu. Tri su potencijalna, Francuska, Engleska i Ukrajina.

"Koji god suparnik bio u četvrtfinalu, neće nam biti lako. Francuzi su možda više orijentirani na posjed lopte i kratka dodavanja, Englezi su organiziraniji i čekaju šansu iz kontranapada, dok su Ukrajinci domaćini što im daje dodatnu snagu i zbog toga bi također bili opasan protivnik", zaključio je Iniesta.