Veliki prijatelji
19

Iniesta pratio El Clasico iz dalekog Japana, Casillas ga "bocnuo" kad je Ramos dao gol

H. H.
Foto: Screenshot/Instagram (Foto: EPA-EFE)
Foto: Screenshot/Instagram (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Andres Iniesta objavio je na Instagramu poruku podrške Barceloni uoči današnjeg El Clasica u kojem je Real slavio s 1:3, a u komentarima se javio i Iker Casillas koji je "pecnuo" bivšeg saigrača iz reprezentacije Španije u trenutku kada su Kraljevi poveli 1:2.

Iniesta koji trenutno igra za Vissel Kobe pratio je derbi u dalekom Japanu i nadao se pobjedi Barcelone čije boje je branio između 2002. i 2018. godine, osvojivši sve što se može osvojiti u klupskom nogometu.

"Sve je spremno! Sretno Barcelona", napisao je 36-godišnji veznjak uz fotografiju kraj TV-a u trenutku kada su igrači Barce izašli na teren Nou Campa.

Ipak, na kraju nije imao razloga za slavlje, a u trenutku kada je Kraljevski klub poveo 1:2 golom iz penala Sergia Ramosa u komentarima se javio i legendarni španski golman i bivši kapiten Reala Iker Casillas koji je "bocnuo" Iniestu, podsjetivši ga na rezultat.

"1:2", napisao je Casillas koji i pored veliog rivalstva Reala sa Barcelonom gaji i posebno prijateljstvo sa Iniestom i drugim članovima katalonskog tima iz perioda kada je u dresu Furije osvojio dva Evropska prvenstva (2008, 2012) i Svjetsko prvenstvo (2010).

Iskusni 39-godišnji golman je u augustu objavio kraj karijere nakon što je u maju prošle godine doživio srčani udar.

Iako se potom vratio treninzima, nikada više nije nastupio u dresu Porta za koji je branio od 2015. godine kada je prešao na Dragao iz redova Reala.