Nogomet
1

Iniesta: Nisam u ratu s Barcelonom

Totalsport
Andres Iniesta (Foto: AFP)
Andres Iniesta (Foto: AFP)
Vezni nogometaš Barcelone Andres Iniesta progovorio je o pregovorima koje vodi s klupskim čelnicima oko produženja ugovora. Istaknuo je kako se sve odvija prema planu.

Izvještaji u španskim medijima govorili su posljednjih dana da Iniesta oklijeva s potpisom novog ugovora jer se ne može dogovoriti s vodstvom kluba oko finansijskih uvjeta. Veznjak je, međutim, odbacio takve napise i još jednom naglasio kako želi okončati karijeru u katalonskom velikanu.

"Nema ničeg neobičnog i nikakav se rat ne vodi između Barcelone i Inieste. Klub me želi ovdje i ja želim ostati ovdje. Puno sam puta rekao da mi je cilj penzionistai se u Barceloni, a isto želi i klub. Svima nam je želja postići dogovor",istaknuo je Iniesta na konferenciji za novinare.

"Nije mi važan novac, niti to jesam li drugi, treći, četvrti ili peti najbolje plaćeni igrač u klubu. Ono što me motivira jest saznanje da pred sobom imam još nekoliko dobrih godina u kojima se mogu nastaviti razvijati kao igrač."

Iniesta ove sezone češće ulazi s klupe nego ranije, ali uprkos smanjenoj minutaži, pun je podrške za trenera Gerarda Martina.

"Najvažnije je da svi igramo i da se osjećamo korisnima. Nikome nije drago biti na klupi, ali to se svima dešava. Morate prihvatiti stvari onakvima kakve jesu. Trener donosi odluka, a jedina stvar na pameti mu je dobrobit ekipe."