Nogomet
1

Službeno: Iniesta produžio saradnju s Barcelonom

Totalsport
Andres Iniesta (Foto: AFP)
Andres Iniesta (Foto: AFP)
Španski nogometni reprezentativac Andres Iniesta (29) i službeno je produžio ugovor s katalonskim velikanom Barcelonom do ljeta 2018. godine.

O produženju saradnje se intenzivno raspravljalo još od ljeta ove godine, no do današnjeg datuma (23. decembra) ništa službeno nije bilo potpisano, iako je predsjednik kluba Sandro Rosell najavljivao to u nekoliko navrata.

Vjeruje se da je novim ugovorom Iniesta postao drugi najplaćeniji nogometaš Barcelone, odmah iza argentinskog genijalca Lionela Messija.

"Jako sam sretan. Iz nekoliko sam razloga jako sretan što sam produžio ugovor. Pogotovo što je to stiglo u trenutku kada ekipa igra jako dobar nogomet. Nakon isteka ugovora ću imati 34 godine, a to će ujedno biti i kraj moje karijere. Nadam se da će moje izvedbe u tom trenutku biti barem jednako dobre kao i ove danas", rekao je Iniesta nakon potpisivanja produženja.

Klub je ujedno u službenom saopćenju za javnost otkrio da će se Iniestin ugovor, od sezone 2017/2018, automatski produživati svake iduće godine, ovisno o broju nastupa, učinku i željama španskog reprezentativca.