Nogomet
12

Iniesta: Barcelona ove sezone može osvojiti sve, Suarez će se dobro uklopiti

Klix.ba
Andres Iniesta (Foto: AFP)
Andres Iniesta (Foto: AFP)
Tridesetogodišnji nogometaš Barcelone, Andres Iniesta, smatra da je njegova ekipa dovoljno snažna da u novoj sezoni osvoji sve moguće trofeje.

Iniesta je rekao je Barca dovoljno kvalitetna i da može osvojiti apsolutno sve u novoj sezoni. Katalonci su doživjeli nekoliko promjena u ekipi, novi trener je Luis Enrique, a kao pojačanja su stigli Luis Suarez, Marc-Andre ter Stegen, Jeremy Mathieu i Ivan Rakitić.

Iniesta vjeruje da su napravljene pozitivne promjene koje će pomoći klubu da se oporavi nakon sezone bez ijednog osvojenog trofeja.

"S novim igračima koji su stigli u klub mi imamo odličnu ekipu, koja će se boriti za sve trofeje. Među nama živi nada i željni smo uspjeha. Iza nas je loša i teška godina, želimo da se ljudi raduju zbog naših uspjeha. Ekipa mora napredovati iz mjeseca u mjesec, a u klubu nema mnogo strpljenja", izjavio je Iniesta.

Tridesetogodišnji nogometaš vjeruje da će se Suarez uklopiti u tim i raduje se njegovom nastupu uz Neymara i Lionala Messija. Dodao je da cijeli tim mora biti snažan da bi bio uspješan.

"Nikad nije lako kada dođete u novi klub, ali Suarez dolazi u 'zdravu' svlačionicu, gdje će biti odlično prihvaćen. Njegov talent je iznad svega. Igrači poput Suareza, Pedra i Rafinhe garantuju golove. Moramo dostići dobru formu i pružati dobre igre u svim utakmicama. U 90 minuta se može svašta dogoditi, tako da moramo biti snažni na svim pozicijama, napredovati i pobjeđivati", kazao je Iniesta.

Komentarisao je i to što je imenovan zamjenikom kapitena.

"Svi imamo važnu ulogu, ali je uloga zamjenika kapitena nešto posebno. Ponosan sam i zahvaljujem saigračima koji su glasali za mene, koji me poštuju i vjeruju u mene", završio je Iniesta.