Nogomet
1

Pique: Moje zalaganje se ne cijeni dovoljno

Klix.ba
Gerard Pique (Foto: EPA)
Gerard Pique (Foto: EPA)
Odbrambeni igrač Barcelone Gerard Pique smatra da je njegov doprinos u ekipi često potcijenjen nakon teškog početka sezone.

Španski internacionalac je subotnji meč protiv Athletic Bilbaoa u prvom poluvremenu odgledao sa klupe, da bi početkom drugog dijela zamijenio Javiera Mascherana.

Pique smatra da zaslužuje više vremena u Barcinoj prvoj postavi.

"Osjećam da, bar neko vrijeme, nisam bio cijenjen zbog onoga što sam radio. Ja napredujem iz godine u godinu. Tako će biti i u godinama koje su preda mnom", dodao je Pique.

Naglasio je kako se uvijek trudi da pruži svoj maksimum na terenu.

"Zadovoljan sam nivoom igre koji sam prikazao za vrijeme koje sam proveo u igri", rekao je Pique.

Komentirajući Barcelonin napad, koji predvode Argentinac Messi i Brazilac Neymar, Pique je kazao da se kompletan tim uvijek može osloniti upravo na njih dvojicu.

"Messi i Neymar su dobri, kao i uvijek. Naročito su dobri ove sezone. Oni su među najboljima u svijetu, a uz to još igraju zajedno", rekao je Pique.

Barcelona je osvojila maksimalnih devet poena iz tri utakmice, i već na samom početku sezone nad velikim rivalima Real Madridom imaju šest poena prednosti.

Međutim, Pique smatra kako se Real Madrid nikada ne može otpisati u utrci za titulu prvaka Španije.

"Započeli smo sa devet poena, ali to ne znači i da je liga gotova stvar", naveo je Pique.

Govorio je i o ambicijama svoje ekipe u Ligi šampiona.

"Imamo vrlo dobre igrače i to moramo iskoristiti. Osvojili smo mnogo naslova, a očekujemo i da ćemo ih osvojiti još. Međutim, to ne znači da smatramo kako Ligu šampiona možemo osvajati stalno", zaklljučio je Pique.