Prvi čovjek FIFA-e
41

Infantino otvoreno: Maradona je poseban, Messi mora osvojiti Svjetsko prvenstvo

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prvi čovjek FIFA-e Gianni Infantino ističe da Lionel Messi prvo mora osvojiti Svjetsko prvenstvo kako bi zaslužio da ga veliki broj ljubitelja fudbala naziva najboljim igračem svih vremena.

Podsjećamo, nogometaš Barcelone još uvijek nema niti jednu titulu prvaka svijeta, a pred posljednje kolo kvalifikacija za smotru najboljih u Rusiji, popularni "Gaučosi" se nalaze u veoma teškoj situaciji.

Njima u posljednjem kolu treba pobjeda u gostima protiv Ekvadora, a prvi čovjek FIFA-e ističe da Messi mora osvojiti Svjetsko prvenstvo kako bi zaslužio naziv jednog od najboljih igrača svih vremena.

"Messi je zaista nevjerovatan, ali još uvijek nema titulu prvaka svijeta. Pored njega, veliki broj sjajnih igrača nije osvojio Mundijal i zbog toga je Diego Armando Maradona poseban - osvojio je velike trofeje i s klubom i s reprezentacijom. S obzirom da je rijetko povrijeđen, mogao bi igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali i 2022. godine. Kada protivnički igrači žele da ga fauliraju, nikada ne mogu u potpunosti da mu priđu", rekao je Infantino.

Ekipu Argentine u noći s utorka na srijedu očekuje veoma važan meč protiv Ekvadora u kojem gotovo pa moraju osvojiti tri boda kako bi osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.