Nogomet
0

Incident u Düsseldorfu: Na treningu se potukli Rafael i Bodzek

Totalsport
Na posljednjem treningu njemačkog nogometnog prvoligaša Fortune Düsseldorf došlo je do fizičkog obračuna dvojice veznih igrača, Nanda Rafaela (29) i Adama Bodzeka (27).

Bild navodi kako je sve počelo nakon verbalnog delikta, nakon čega je Rafael pokušao glavom u glavu udariti Bodzeka. Uslijedio je Bodzekov odgovor šamarom, a Nando je uzvratio na isti način.

Potom je Angolanac krenuo u potjeru za Bodzekom po terenu, želeći ga opaliti šakom, a tek tada su se umiješali njihovi saigrači i razdvojili ih.

Njemački dnevnik navodi kako je ovo bio čak treći fizički obračun igrača na treningu Fortune u posljednje dvije sedmice, pa je tako očito da u ekipi vlada velika nervoza zbog mogućeg ispadanja (tek 15. na bundesligaškoj ljestvici, na rubu "sigurne zone", tri kola prije kraja).

Fortuna je trening odradila do kraja, ali bez dvojca uzavrele krvi, a trener Norbert Meier iznenađujuće je mirnio doživio incident.

"Bila je to pretjerana agresivnost. Ali zato imamo listu kažnjivih prekršaja. Ubrzo nećemo znati kamo s novcem iz klupske kase. Ima ga dovoljno za put na Mallorcu, čak i za Tahiti", rekao je Meier.