Sjajan potez
45

Imenovan menadžer za uvođenje VAR sistema u nogometnoj ligi BiH

K. H.
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH danas je, između ostalog, imenovao projekt menadžera za implementaciju "VAR" sistema u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Ova informacija potvrđena je na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza BiH kao jedna od devet usvojenih tačaka 45. sjednice Izvršnog odobra na kojoj je, pored članova IO NS BiH, prisustvao i član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz.

Projekt menadžer za implementaciju VAR tehnologije će biti Elmir Pilav.

Portal Klix.ba sredinom novembra pisao je o tome da bi se VAR tehnologija od 2021. godine mogla pojaviti u BiH, što je potez vrijedan svake pohvale i sigurno će značajno doprinijeti dodatnom razvoju domaćeg prvenstva.

"VAR je pozitivna promjena u nogometu i shodno tome, u potpunosti podržavam da se pojavi i na bh. terenima. Postoje razni modeli VAR-a, neki su jeftiniji, neki su znatno skuplji, a vrlo bitno je odrediti na koji način će se VAR sprovoditi u Premijer ligi BiH i u tom kontekstu i edukovati naše sudije. Moram istaći da sam veoma sretan što u NS BiH već sada ozbiljno razmišljaju o uvođenju VAR-a, to je nešto jako pozitivno i vodi ka još većoj regularnosti u nogometu i iskreno se nadam da će ta odluka biti donesena u najbržem roku", kazao nam je nedavno najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.