Rafael Benitez
0

"Ili kupite četiri pojačanja ili mene otpustite"

FENA
Rafael Benitez (Foto: AP)
Rafael Benitez (Foto: AP)
Trener Intera Rafael Benitez poručio je čelnicima italijanskog nogometnog prvoligaša da ga podrže ili otpuste.

Benitez je dao ultimatum nakon što je s Interom osvojio naslov klupskog prvaka svijeta. Pobjedom nad afričkim prvakom Mazembeom 3:0 u Abu Dabiju italijanski tim je došao do pete titule u 2010. godini, ali u domaćem prvenstvu za vodećim Milanom zaostaje 13 bodova.

U Italiji već duže vrijeme kruže glasine da bi Benitez mogao dobiti otkaz ako ne popravi rezultate, ali je španski strateg iskoristio osvajanje titule u Abu Dabiju za uzvratni udarac.

"Moj odnos s predsjednikom je dobar, ali od kluba tražim pomoć i poštovanje", kazao je Benitez.

"Nisu mi doveli pojačanja koja su mi tokom ljeta obećali i nije mi lako. Tri su mogućnosti za klub. Prva je da dobijem punu podršku i da kupimo četiri pojačanja kako bi imali konkrenciju u timu. Druga je da nastavimo ovako, bez ikakvog plana i na kraju za neuspjeh okrivimo samo jednu osobu. Treće je da se razgovara s mojim agentom i postigne dogovor, ako već ne bude podrške", dodao je.

Ostaje da se vidi da li će predsjednik Intera Massimo Moratti ostati uz bivšeg trenera Liverpoola i Valencije. No, 66-godišnji vlasnik kluba odbija da napravi bilo kakav ustupak.

"Sada nije trenutak za traženje pojačanja", kazao je Moratti.