Vratili se kući
1.3k

Igrači Veleža sletjeli u Mostar, na aerodromu ih dočekali brojni navijači

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Igrači Veleža su jedini od bh. predstavnika, uz banjalučki Borac, izborili plasman u 2. pretkolo Konferencijske lige tako što su u uzvratnom meču sinoć u Sjevernoj Irskoj pobijedili Coleraine rezultatom 2:1.

Na pistu aerodroma u Mostaru, gdje zračni promet gotovo da ne postoji od pojave koronavirusa, jutros je u 6:15 sati sletio avion koji je iz Sjeverne Irske dovezao mostarske Rođene.

Iako je avion sletio u ranim jutarnjim satima, kad temperature zraka još nisu užarile asfalt, ipak je uzavrela atmosfera od emocija vjernih navijača koji su došli dočekati voljeni klub.

Veliki uspjeh Veleža, koji se na evropsku pozornicu vratio nakon 33 godine, od sinoć je tema šire javnosti, a za vjerne navijače je euforija bila razlog za nespavanje da bi dočekali voljeni klub u svom gradu i podijelili radost zbog postignutog uspjeha.

Igrači nisu skrivali emocije zbog ovog dočeka, kao ni šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić.

Feđa Dudić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Feđa Dudić (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Još smo nenaspavani, ali ovo je predivan osjećaj što su nas navijači dočekali. Ovo je nešto veliko, što nam puno znači. Nadam se da ćemo za sedam dana prezentovati dostojno BiH, Velež i Mostar. Pozivam sve da budu na Grbavici da nam pomognu kao što su pomogli u prvoj utakmici", kazao je Dudić na mostarskom aerodromu za Klix.ba.

Bez sumnje je pred navijačima Veleža još euforije, jer novi meč na evropskoj pozornici je zakazan za četvrtak na stadionu Grbavica, gdje će ugostiti grčki AEK, a nema sumnje da će pored vatrenih navijača iz Mostara Rođene s puno žara pratiti i ljubitelji nogometa iz cijele BiH.