Sepp Blatter
0

"Igrači su se u finalu trebali ponašati bolje"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA), 75-godišnji Švicarac Sepp Blatter, izrazio je žaljenje zbog nesportskog ponašanja aktera finala Svjetskog prvenstva u Johannesburgu.

"Ono što smo vidjeli u finalu nije ono što smo, ili barem ja, očekivali na planu fair-playa", rekao je Blatter na oproštajnoj konferenciji za novinare u Johannesburgu.

Sudija utakmice Howard Webb podijelio je rekordnih 14 žutih kartona kad je jedno finale SP-a u pitanju. Uz to je holandskom stoperu Johnu Heitingi pokazao i crveni karton u produžetku. Mora se reći da je Englez činio sve što je mogao kako opomena i isključenja ne bi bilo još više."

"Nije na meni da procjenjujem suđenje finalne utakmice. Mogu samo reći da su sudije te utakmice imali prokleto težak posao, kao i da im igrači pritom nisu nimalo pomogli."

"Igrači bi morali znati bolje. I kad gube ne bi smjeli zaboraviti osnove sporta: disciplinu i poštivanje suparnika", rekao je predsjednik.

FIFA će vjerojatno otvoriti disciplinski postupak protiv Holandije zbog nesportskog ponašanja nekolicine igrača, a isti bi slučaj mogao snaći i nove svjetske prvake, Špance.