Riješen problem
247

Igrači Sarajeva večeras ipak otputovali na pripreme u Sloveniju

N. K.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Ekspedicija Fudbalskog kluba Sarajevo večeras u 20:00 sati otputovala je iz svog trening centra u Butmiru za Sloveniju, gdje će obaviti pripreme za predstojeću sezonu u kojoj ih očekuju iskušenja u Premijer ligi BiH i u kvalifikacijama za Ligu prvaka.
Igračima su, kako saznajemo, isplaćena zaostala primanja u iznosu od nekoliko plata te je dogovorena dinamika isplate preostalog duga zbog čega su prihvatili odlazak na pripreme.

U Sloveniju su otputovali sljedeći igrači: Kovačević, Dizdarević, Dupovac, Lazić, Kurdić, Šabanović, Mustafić, Hebibović, Hodžić, Šišić, Gavrić, Tatar, Velkoski, Ahmetović, Milanović, Rahmanović, Salčin, Handžić, Đokanović, Imamović, Hasanović, Dervišagić i Crnički.

Iz Sarajeva su jučer saopštili kako se klub usred promjene većinskog vlasnika upravljačkih prava suočio sa sporadičnom birokratskom procedurom zbog finansijskih transakcija iz Vijetnama u BiH, koja se u prethodnom periodu intenzivno rješavala.

"Uzimajući u obzir veću količinu novca i činjenicu da se šalje prvi put na klupski račun, prilikom slanja novca od strane Long group, došlo je do ovih administrativnih procedura, jer je proces verifikacije znatno duži od očekivanog. Zbog nepovjerenja banaka na relaciji Vijetnam – BiH, novčana sredstva poslana od strane većinskog vlasnika upravljačkih prava već određeni vremenski period nisu raspoloživa, odnosno ne mogu leći na klupski račun, što je rezultiralo kašnjenjem plata svim uposlenicima", pojasnili su jučer iz Bordo kluba.

Bordo tim već ima tri dogovorene utakmice u Sloveniji. U nedjelju će igrati protiv Partizanija, u srijedu sa Slovackim, a 30. juna protiv Domžalea.