Poraz od 3:1
187

Igrači Sarajeva složni: Pokazali smo karakter i znanje, ali Celtic je veliki tim

K. H.
Nogometaši FK Sarajevo Besim Šerbečić, Krste Velkoski i Vladan Kovačević istakli su nakon poraza od Celtica rezultatom 3:1 u prvom susretu 1. pretkola Lige prvaka da mogu biti zadovoljni onim što su prikazali protiv prvaka Škotske.

Šerbečić je rekao da su svi igrači dali svoj maksimum i da ekipa treba izvući pouke iz ove utakmice.

"Drugi gol nas je malo dotukao, ali Celtic je stvarno kvalitetna ekipa. Smi smo dali svoj maksimum, nemamo žaliti za čim, grešaka je bilo, ali nadam se da ćemo to dobro analizirati i spremni ući u naredne utakmice", kazao je Besim Šerbečić.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski također je rekao da su svi dali svoj maksimum, ali da je Celtic velika ekipa koja kažnjava sve greške.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali u visokom tempu, puno smo trčali i parirali smo ekipi Celtica. Pokazali smo karakter i znanje, poveli smo ali smo nažalost propustili priliku da to zadržimo do kraja. Velika ekipa kao što je Celtic kažnjava sve greške, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni za ovaj dio priprema i ostaje žal što nismo napravili nešto više. Nadam se da ćemo u uzvratu uspjeti opravdati ono što smo danas napravili, da pokušamo napraviti neki bolji rezutlat, a da li će to biti dovoljno, vidjet ćemo", kazao je Velkoski.

Za kraj, svoje viđenje meča dao je i golman Vladan Kovačević koji je rekao da Celtic nije nadigrao njegov tim po broju prilika.

"Pogodak za vodstvo nas je podigao, ali smo brzo primili gol, što nas je uzdrmalo. Ipak, mi smo svoje ispoštovali, Celtic nas nije nadigrao po broju prilika, imali su posjed lopte i čestitam im na pobjedi", kazao je Kovačević.