Sve zbog objave
1

Igrači PSG-a su provocirali Haalanda zbog objave napadača na društvenoj mreži

N. K.
Neymar i Haaland (Foto: EPA-EFE)
Neymar i Haaland (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši PSG-a izbacili su sinoć Borussiju Dortmund u osmini finala Lige prvaka, a plasman u četvrtfinale je obilježilo i ponašanje igrača francuskog prvaka tokom i nakon meča.

Naime, Neymar je prvo imitirao pozu meditacije Erlinga Halanda nakon prvog gola na susretu, a nakon utakmice mu se u proslavi pridružila i cijela ekipa.

Mnogima nije jasno šta je toliko zasmetalo igračima PSG-a u Halandovoj proslavi, a prema navodima Goal.com portala, navodno ih je razljutila objava norveškog napadača na Snapchatu.

Haaland je prije meča objavio fotografiju s opisom da je Pariz njegov grad, iako nije sigurno da li je li on uredio fotografiju ili je neko drugi postavio natpis.

I Neymar mu je to zamjerio pa je postavio fotografiju na Instagramu nakon meča s odgovorom na "provokaciju" Norvežanina.

PSG-ovi igrači su mu to očito zamjerili i dobili dodatnu motivaciju uoči utakmice pa se provociranje nastavilo u svlačionicu gdje su imitirali Haalandovu proslavu koju je napravio nakon što je postigao prvi pogodak PSG-u u prvoj utakmici u Dortmundu.