Veliki finansijski gubici
15

Igrači PSG-a nezadovoljni zbog neisplaćenih prošlosezonskih bonusa

H. H.
Marquinhos je među najglasnijim zbog neisplaćenih premija (Foto: EPA-EFE)
Marquinhos je među najglasnijim zbog neisplaćenih premija (Foto: EPA-EFE)
Iako je PSG i ove sezone u borbi za sve trofeje, uključujući i Ligu prvaka, nekoliko članova pariškog tima poput golmana Keylora Navasa i Marquinhosa, postali su nestrpljivi zbog toga što nisu dobili prošlosezonske bonuse.

Prema informacijama L'Equipea, trenutni francuski prvak i evropski vicešampion, nije isplatio bonuse nogometašima za plasman u finale Lige prvaka prošle sezone u kojem su poraženi od Bayerna 1:0.

Sada, nakon što su eliminisali Barcelonu u osmini finala Lige prvaka, igrači PSG-a smatraju da moraju dobiti bonuse za predviđene ciljeve do kraja sezone.

Nekoliko članova ekipe postavilo je pitanje kako klub veličine PSG-a još uvijek nije mogao isplatiti prošlogodišnje premije, a razlog su akumulirani gubici u posljednje dvije sezone, koji iznose 240 miliona eura.

Nekoliko bivših igrača PSG-a, uključujući Thiaga Silvu i Meuniera, također su tražili da im Parižani isplate predviđene premije iz prošle sezone.

Prema izvještajima iz Francuske, sportski direktor Leonardo i predsjednik Al-Khelaïfi spremni su pregovarati o iznosu bonusa u sljedeća dva mjeseca kako bi pronašli optimalno rješenje s igračima.