Haos na terenu
73

Igrači Chelseaja se zamalo potukli oko penala, Pochettino bijesan: Sljedeći put ću ih sve izbaciti iz igre

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Chelsea je sinoć demonstrirao silo i sa 6:0 je savladao Everton, no više od velike pobjede u Engleskoj se govori o detalju iz 64. minute koji je prethodio pogotku za 5:0.
Dosuđen je penal za Chelsea, a onda je nastala prava pomama za loptom. Najagresivniji da dođu do nje su bili Nicolas Jackson, Noni Madueke i Cole Palmer.

Igrači Chelseaja se zamalo potukli, a nakon što su pokušaji Mala Gusta i Thiaga Silva da na lijep način kroz razgovor riješe situaciju i smire saigrače propao, sve je "presijekao" Conor Gallagher i oteo loptu, te je dao Coleu Palmeru.

Madueke i Jackson su ponovo pokušali oteti loptu, no Gallagher ih je odgurao i Palmer je mogao postići svoj četvrti gol na susretu.

Nakon utakmice trener Chelseaja Mauricio Pochettino je bio bijesan zbog te situacije.

"Ovo je sramotno. Cole Palmer je naš izvođač penala i samo on može odlučiti da li će dati nekom drugom da ga šutira. Želim se izviniti ljudima koji su gledali utakmicu zbog ovih scena. Igračima sam rekao da je ovo zadnji put da sam tolerisao ovakvo ponašanje. Idući put ću ih sve izbaciti. Igrači moraju razmišljati o ekipi, a ne o individualnim učincima", rekao je Pochettino.

Nažalost, ovo nije prvi put u posljednjih nekoliko godina da nogometaši Chelseaja prave cirkus na terenu.

Prije pet godina golman Kepa Arrizabalaga je odbio izaći iz terena kada ga je trener Maurizio Sarri želio izmijeniti uoči penala u finalu Carabao Cupa protiv Manchester Cityja.

Kepa nije želio napustiti teren, pale su i mnoge teške riječi, a nakon utakmice je klub kaznio španskog golmana sa 225.000 eura.