Nevjerovatna scena
451

Sarri pobjesnio nakon što je Kepa odbio napustiti teren

Piše: E. B.
Kepa Arrizabalaga (Foto: Screenshot)
Kepa Arrizabalaga (Foto: Screenshot)
Nogometaši Chelseaja izgubili su u finalu Carabao Cupa od Manchester Cityja, no više od izgubljenog trofeja Plavce će potresti detalj iz 120. minute susreta.

Nakon što je nakon 90 minuta meča na semaforu stajalo 0:0 otišlo se u produžetke, a u 120. minuti desila se situacija kakva se ne pamti na nogometnim terenima. Bar ne na najvišem nivou.

Maurizio Sarri je čuvao posljednju izmjenu za penale, te je Willy Caballero bio pored aut linije i čekao prvi prekid da zamijeni Kepu Arrizabalagu.

A kada je došao taj trenutak, nastao je pravi haos. Kepa nije želio napustiti teren, pale su i mnoge teške riječi, a stvar je pokušao smoriti David Luiz koji je zamolio svog golmana da posluša menadžera.

No, španski golman nije želio da čuje da izmjenu, te je Sarri nakon toga pobijesnio i u jednom trenutku krenuo u svlačionicu, ali se predomislio i vratio se na klupu.

Kepa je želio ispasti heroj, a na kraju je ispao tragičar. Ne samo da se ponio neprofesionalno zbog čega će sasvim sigurno snositi posljedice, već je uspio odbraniiti samo jedan penal igračima Cityja koji su i podigli trofej Carabao Cupa.