Bundesliga
198

Igrači Bayerna se svađali s navijačima, susret prekinut zbog sramne parole

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Navijači Bayerna prekinuli su meč 24. kola njemačke Bundeslige protiv Hoffenheima nakon što su parolom vrijeđali vlasnika protivničkog kluba Dietmara Hoppa.

Navijači Bayerna su izvrijeđali vlasnika Hoffenheima Dietmara Hoppa, a na paroli nazvali su ga "ku***** sinom", zbog čega je meč odmah prekinut.

Ranije su i navijači Borussije Dortmund vrijeđali vlasnika Hoffenheima, a oni se ne slažu s njegovim načinom na koji je razvio ovaj klub te ga iz pete lige uveo u Bundesligu.

[TWITTER]1233785004095873026[/TWITTER]

Nakon što je meč prekinut, igrači i trener Bayerna otišli su pred navijače da ih zamole za skidanje parole, a oni su bili vidno nervozni i nezadovoljni onim što navijači rade jer je rezultat u tom trenutku bio 6:0 za Bayern, koliko je glasio i konačni rezultat nakon što je meč nastavljen.

Što se tiče ostalih mečeva ovog kola, Borussia Dortmund je slavila protiv Freiburga s minimalnih 1:0, dok je Borussia M'gladbach rezultatom 3:2 bila bolja od Augsburga. U posljednjem meču u terminu od 15:30 sati, Mainz je na svom terenu bio bolji od Paderborna sa 2:0.

Tabela: