27. titula prvaka
26

Igrači Barce u tunelu "stali na crtu" huliganima Espanyola, Laporta napravio ludnicu u svlačionici

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter, Instagram
Foto: Screenshot/Twitter, Instagram
Navijači Espanyola sinoć su ušli s tribina na teren i krenuli u obračun s igračima gradskog rivala Barcelone i to u trenutku dok su slavili titulu prvaka, sukob se nakon toga kratko nastavio u tunelu, a nakon svega u svlačionici Blaugrane je uslijedilo novo veliko slavlje.
Igrači Barcelone "glavom bez obzira" pobjegli su s terena u tunel i činilo se da su se spasili od navijača gradskog rivala, no pojedini huligani ipak su se probili i do tunela, a tamo su im "na crtu" stala dva igrača Barcelone - Sergio Busquets i Marcos Alonso.

Kada su vidjeli kako su njihovi saigrači odvažno stali pred huligane, koji se i pored ulaska u tunel ipak nisu uspjeli probiti pored velikog broja zaštitara, i ostali igrači Barcelone su stali uz Busquetsa i Alonsa, no sve je završeno veoma brzo i incident se smirio bez direktnog fizičkog kontakta između dvije strane.

Nakon svega, slavlje igrača Barcelone je nastavljeno u svlačionici, a tamo im se pridružio predsjednik i prvi čovjek kluba Joan Laporta, oko kojeg su se okupili svi igrači i s kojim su zajedno proslavili naslov prvaka.

Barcelona je tako stigla do svoje 27. titule prvaka Španije te sada u tom segmentu zaostaje za Realom osam naslova. Madridski klub je osvojio rekordnih 35 titula prvaka Španije.

Posljednji put Barca je prvak bila 2019. godine. U naredne tri sezone Real je dva puta bio najbolja ekipa Španije, dok je Atletico iznenadio dva velikana i osvojio titulu 2021. godine.

S druge strane, Espanyol je blizu ispadanja budući da se nalaze na pretposljednjem mjestu te od zone spasa zaostaju četiri boda.